perjantai 31. toukokuuta 2013

Kukkamarkkinoilla Tûrissa 18.5

Luonto on kuronut kiinni myöhästyneen kasvuun lähdön, tuntuu jopa siltä, että se on normaalia edellä. Viime kesän sateisuus on antanut voimaa kasveille ja kaikki on vehmasta ja runsasta.

Nyt kevätesikoiden kukinta alkaa olla lopussa, narsissit ovat lakastuneet ja lemmikitkit näyttävät kohta kuihtuvan. Tällä hetkellä minun pihassani kukoistaa vain sammalleimu. Sen sijaan nupullaan on paljon kasveja.

Kävin ottamassa vauhtia puutarhakesään Eestissä tutustumalla muutamaan kiinnostavaan puutarhaan ja osallistumalla Tûrin legendaarisille kukkamarkkinoille. Sieltä lähti mukaani kukkivia narsisseja sipuleineen, neljää eri lajia. Lisäksi ostin kaksi limenväristä ruusua ja yhden syklaaminpunaisen kärhön, ensimmäisen kärhöni. Kaikki istutin puutarhaan heti palattuani matkalta.


Kukkamarkkinoilla oli ihastuttava tunnelma, suurten lehtipuiden alla useita väyliä ja niillä myyntikojuja vieri vieressä

 Matkaseuranani oli Maija, joka oli tässä vaiheessa ostanut paria ruusua. Tanakka puutarhaharava on minun hankintani. Sain sen kotiin asti, vaikka pelkäsin unohtavani sen jonnekin matkan varrella.

   Tässä myydään narsisseja, joilla on sipuli mukana. Näitä ostin neljää eri lajia. En ole ennen törmännyt tällaisiin jo kasvaviin sipulikasveihin.


1 kommentti: