sunnuntai 11. tammikuuta 2015

puutarhani talvi

Syksy sujui jo vanhaan malliin kuolleitten perennoitten katkomisella, lehtien haravoimisella, uusien kukkasipulien istuttamisella sekä kompostin rakentamisella kesän aikana kertyneistä puutarhajätteistä, kuolleista lehdistä, talouskompostorin tuotoksesta ja tuoreesta hevosenlannasta. Puutarha on täysin valmis uuteen kevääseen. Kellarissa on myös valmiina muutamia multasäkkejä ja runsaasti kompostoitua hevosenlantaa saaveissa. Viime kevät tuli niin varhain, etteivät kaupat olleet varautuneet tavallista aikaisemmmin alkaviin puutarhatöihin. Nyt minä olen varautunut, jos käy samalla tavalla.

Juuri ennen joulua satoi runsaasti lunta ja maisema muuttui postikottimaisen kauniiksi, samoin oma puutarhani.
Hyötykasvitarhani näyttää hurmaavalta lumen kuorruttamana. Lumi paljastaa myös, että olen saanut kiinnitettyä pystytolpat suhtkoht suoraan. Siinä ei ole omaa silmää häiritseviä vinoja linjoja kuin nimeksi.Mäkimeirami pysyy tanakasti pystyssä koko talven, joten jätän sen aina katkaisematta.

Kuvien lumi on jo sulanut ja välillä maa on ollut ihan paljas. Viime yönä satoi taas runsaasti lunta ja tänään puutarha näyttää ihan samalta kuin kuvissa.

Nyt vaan kevättä odottelemaan siemenluetteloita tutkien ja puutarhakirjoja lukien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti