torstai 2. tammikuuta 2014

Istutushommia vuoden ensimmäisenä päivänä

Enpä ole koskaan ennen elämässäni tehnyt istutushommia tammikuun ensimmäisenä päivänä. Eilen tein. Joulukuussa oli kaksi lumijaksoa, jotka molemmat loppuivat lyhyeen. Joulun aikaan satoi vettä päivästä toiseen ja lämpötila oli nollan yläpuolella myös öisin. Luonto on hienon näköinen ruskean ja harmaan eri sävyineen, mutta nurmikot loistavat kirkkaan vihreinä. Muistan, että 70-luvun alussa näin sellaista tähän aikaan vuodesta Pohjois-Euroopassa ja se tuntui silloin uskomattomalta.

Päätin kokeilla onnistuuko joulukukkien istuttaminen puutarhaan. Keväällä on kiva seurata, miten kävi.

Istutin kukkivan jouluruusun. Lehdet kuuluvat paikalla jo muutamia vuosia kasvaneelle jouluruusulle, joka kukki koko menneen syksyn. Sain ihastella sitä muutaman kuukauden, kunnes aivan viime päivinä peurat lopulta pistivät kukat poskeensa. Aikaisempina vuosina se on tapahtunut heti kukinnan alettua. Jouluruusut on tässä istutettu pallohortensiapensaiden alle.
 
Hyasintit istutin syreenipensaan juurelle. Keväällä nähdään nouseeko sipuleista uudet lehdet ja kukat. Tyykkääköhän peurat tästä kasvista.

Tutkin tarkoin perennapenkkejäni ja etsin mahdollisia kasvun alkuja. Niitähän löytyi. Tämä on loppukesästä istutettu valkoinen bellis, joka on tehnyt yhden nupun. Muissa belliksentaimissa ei ollut nuppuja.

5 kommenttia:

 1. hyvä mamma! kauniilta näyttää freesit puhtaat värit

  VastaaPoista
 2. Olipas hieno aloitus vuodelle. Toivottavasti kuulemme näistä keväällä lisää.

  VastaaPoista
 3. Ikäviä uutisia: peurat kävivät toisena yönä istuttamisen jälkeen syömässä kukat ja nyhtivät samalla juurakot irti maasta. Nehän istutan uudelleen, joten koko projekti ei mennyt pilalle. Keväällä nähdään, miten kävi.

  VastaaPoista
 4. No voi harmitus noiden peurojen kanssa:( Minä laitoin havuja jouluruusun päälle ja ainakaan vielä eivät ole nuppuja löytäneet! Täytyykin istuttaa myös nuo hyasintit nyt viikonloppuna, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Hei! Blogissani on sinulle tunnustus:)

  VastaaPoista