perjantai 6. toukokuuta 2016

Kevään eteneminen 2016

Tänä keväänä on ollut kaksi hienoa aurinkojaksoa, ensimmäinen huhtikuun puolivälissä ja toinen vapusta alkaen jatkuen parhaillaan. Kukkia on tullut esiin ihanasti, sillä olen vuosi vuodelta lisännyt sipulikasveja puutarhaani.

Olin syksyllä ensimmäistä kertaa kattanut perennapenkkini paksulla kerroksella pudonneita puun lehtiä. Siivosin niitä keväällä pois ja huomasin, että lehtokotilot muhivat lehtien alla. Kattaminen ei ollutkaan hyvä idea enkä aio tehdä sitä toiste. 

Kuvasin tilannetta ensimmäisen aurinkojakson alussa. Kukassa ovat vasta krookukset.Narsissinvarret vasta nousevat maasta. Keltapäivänliljat ja siperianunikotkin ovat hyvässä kasvussa.

 Vuorenkilvet ovat jo virkistyneet terhakoiksi.

Huhtikuun loppupuolella olin poissa Suomesta ja huolissani puutarhasta, ettei vaan kukkiminen mene minulta ohi, kun on niin lämmintä. Viikko olikin sateinen ja kolea, joten tilanne oli aikalailla sama kuin lähtiessäni.

Vappu toi mukanaan vieläkin jatkuvan auringonpaisteen ja lämmön ja nyt kasvu on todella lähtenyt käyntiin. Nyt kukkivat narsissit, helmihyasintit ja scillat, kevätesikot ja tarhakylmänkukka.

 Krookuksen lehdet ovat jääneet jäljelle kukkien laskastuttua.


Minä olen liitossa kuun kanssa ja siksi olen tämän viikon ajan kitkenyt perennapenkkejä. Kitkettävää on ilmestynyt lisää, mutta odotan seuraava laskevan kuun kautta. Huomisesta alkaa istuttamisen ja kylvämisen aika.

1 kommentti:

  1. Tällä viikolla on kaikki todella ryöpsähtänyt kasvuun. Meillä ei tosin olla ihan yhtä pitkällä kuin siellä, ensimmäinen narsissin nuppu pullottaa niin, että saattaa aueta huomenna.
    Enpä ole taas huomannut seurata kuukalenteria, mutta kitkeminen on mennyt nappiin - istuttamisia ja kylvämisiä olisin voinut parilla päivällä lykätä ;)

    VastaaPoista