sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Eletään ihanaa vuodenaikaa

Toukokuu on toinen lempikuukausistani, toinen on syyskuu eli ne ajat, joilloin luonnossa tapahtuu isoja muutoksia. Tänä vuonna on ollut ihana toukokuu, tänäänkin on ollut lämmintä ja aurinkoista. Sadettakin on tässä kuussa saatu.

Viikko sitten kylvin taimilaatikoihini vihreää syötävää ja istutin yrttejä ruukkuihin.

Viime kesänä en omien fyysisten rajoitteiden takia päässyt hoitamaan puutarhaani parhaaseen kasvuaikaan ja tänä vuonna se näkyy erittäin  voimakkaana rikkakasvien rehottamisena. Olen tehnyt jo kaksi suurputsausta perennapenkeissäni. Putsauksen kohteena on heinät, vuohenputki ja vuohenkello, joka erityisesti peittää kauniilla lehdillään jokaisen vapaan multa-alueen. Pelkään, että se valtaa puutarhani kokonaan, jos en kitke sitä pois. 

Silmä lepää siisteissä perennapenkeissä, jossa lehdiltään erilaiset ja eri aikaan kukkivat perennat elävät toistensa lomassa.


Yrttejä ja kesäkukkia eli tuoksuhernettä ja krasseja sijoitin ruukuissa lämpimälle seinustalle viime kesänä hankkimalleni puolipyöreälle metalliportaalle. Viereen tulee vielä tomaattia, mutta taimilaatikko on rakentamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti