torstai 12. huhtikuuta 2012

Takatalvi koettu ja ohitettu

Maanantaiaamuna 2.4 oli jo lumen alta sulanut puutarhani valkoinen vastasataneesta lumesta. Lisää lunta tuli seuraavanakin yönä ja aamu valkeni aurinkoisena. Maisema oli puhtoinen ja kaunis. Päivän aikana aurinko sulatti lunta tehokkaasti.


 aamupäivä 3.4

iltapäivä 3.4

Narsissinalut erottuivat lumen alta kauniimmin kuin ruskeasta maasta.Pääsiäiseksi lumi suli taas pois pihaltani, mutta sipulikasvien kasvu edistyi hitaasti, kun öisin oli pakkasta eivätkä päivätkään olleet lämpimiä.

Pääsiäispyhinä harjoittelin uuden, monipuolisemman kameran käyttöä ja innostuin ottamaan paljon uusia kuvia. Tähän aikaan vuodesta tulee kulkeneeksi 90 asteen kulmassa, jotta jokaikinen maasta noussut alku tulisi nähdyksi.


Nämä pääsiäisenä kuvatut krookukset ovat viime yönä joutuneet peurojen suihin. Nuo suloisen näköiset, mutta harmilliset otukset ovat riesa puutarhassani. Tulppaaneja minulla ei sen tähden ole, mutta onneksi ne eivät syö narsisseja. Scillatkin saavat olla melkein rauhassa. Perennoistakin kelpaa vain osa niistä, joita kasvatan, mutta pienet hedelmäpuut täytyy pitää verkotettuna myös kesällä.


Pihani nurkassa on n. 10 neliömetrin sinivuokkoalue. Yksittäisiä kukkia oli jo kukassa 8.4. Nyt on odotettava lämmintä, jotta alue muuttuisi siniseksi.

Kuvaamisen lomassa pidettiin kahvitaukoa puutarhamajan edessä. Kuvan otti Marika, joka toimi ansiokkaasti valokuvauksen opettajanani.


 Nyt on puutarhamajakin siivottu ja voin kutsua kavereita kahvittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti